Eerste jeugd Wallball toernooi prooi voor Aniek Koopmans en Jordi Stoker

EERSTE JEUGD WALLBALL TOERNOOI

Onder publieke belangstelling van heiten, memmen, pake, suskes en broerkes is op zondag 23 december het eerste jeugd Wallball toernooi in de gymzaal gespeeld.

Vanaf half oktober traint de jeugd op de nieuwe kaatsmuur in de gymzaal. Een ieder, kaatser of niet, mocht in deze periode proeven aan het spelletje Wallball. Per week kon men zien dat de jeugd meerdere slagen onder de knie kreeg en met de spelregels had men geen enkele moeite. Wallball wordt gespeeld 1-1 of 2-2 en wordt over de hele wereld gespeeld.

De jeugd speelde 2-2 in een A en B poule en er werd op tijd gespeeld. Er werd fanatiek om de punten gestreden en was men niet aan de beurt dan was je scheidsrechter, lijnrechter of teller. Aan het eind van het toernooi werden de punten geteld, in de A poule ging de eerste prijs naar Aniek Koopmans en de tweede prijs naar Ymke van den Burg. Jordi Stoker ging in de B poule met de eerste prijs naar huis en Mark Okkema werd verdient tweede. 

Wil je ook eens het spelletje Wallball spelen dan ben je als senior welkom op maandagavond van 20.30-22.00 uur en de jeugd traint op donderdag van 17.00-18.00 uur.

Ook internationaal wordt dit spelletje gespeeld, de Dutch Open is op 26 en 27 januari 2019 in de Sporthal De Trije in Franeker. Er doen spelers en speelsters mee uit Puerto Rico, Engeland, Amerika, België, Frankrijk, Spanje, Italië en Nederlandse toppers.

 

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht