NK Schooljongens 2016

Jorn Hofstra, Jari Visser, Folkert Smid en Coach Peter Huisman vertegenwoordigden afgelopen zaterdag onze clubkleuren tijdens de NK voor Schooljongens in Akkrum. In de eerste omloop werd nog “eenvoudig” met 5-2 en 6-6 van geduchte tegenstanders uit Exmorra gewonnen.

De tweede omloop moesten Jorn, Jari en Folkert kaatsen tegen de titelkandidaten van K.V. Sjirk de Wal uit Dronrijp. Coach Peter had met de jongens een heel strijd plan gemaakt om de kaatsers in het “groen-oranje” te lijf te gaan. Het begon spijtig genoeg niet goed, want met 6-4 pakte de tegenstanders het eerste bordje. Vervolgens pakten de heren door goed keren, op- en uitslaan drie eersten achter elkaar. De jongens uit Dronrijp kwamen terug tot 3-3, 6-6. Bij deze stand voerden Jari en Folkert een mentaal gevecht met de opslager van Dronrijp, door te wisselen in het perk. Het pakte voor de heren goed uit. De opslag bal werd buiten het perk geplaatst. Zodoende kreeg Witmarsum het vierde bordje aan de telegraaf.

De Rijpsters lieten vervolgens zien dat ze over veerkracht beschikken. Mede onder aanmoediging van de heit-en “Minnesma en Van Beem” bogen de kaatsers de achterstand om tot 4-4, 4-6. Bij deze stand sloeg Folkert een verre kaats (bij de boven) die hij zelf mocht verdedigen. Helaas voor Folkert werd de goed geplaatste bal (op de verkeerde – / linker hand) door de voorinse nog beter uitgeslagen. Hij timmerde de bal over de boven, waardoor Dronrijp op 4-5 kwam. Voor de Witmarsumers was dit een breekpunt en de tegenstanders konden de partij met 4-5, 4-6 naar zich toe trekken.

Ondanks het verlies kunnen Jorn, Jari, Folkert en Peter met trots terugkijken naar hun optreden in Akkrum.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht