Ulbe Hiemstrapartij Merke 2015

De eerste Merkedag zit er al weer op. En zoals altijd is de jeugd dan actief tijdens de Ulbe Hiemstrapartij. Prachtig weer, een mooie deelname en natuurlijk de gezelligheid van de Merke maken dit altijd een bijzondere partij. Er werd dan ook enthousiast gekaatst voor de prijzen.

Bij de beginners deden er 12 kinderen mee, die hartstikke leuk het beginnersspel met de vaste kaatslijn hebben gespeeld. Na 4 speelrondes werden de eersten geteld en daar kwamen vier winnaar uit. Femke Smits, Anne Huisman, Jennifer de Jong en Minthe de Vries. Zij kregen allemaal een prachtige kaatsbal, met daarop het logo van Lytse Pim gelaserd. Maar slechts één kon er met de krans naar huis gaan, en dat was dit keer Minthe de Vries.

De welpen en pupillen kaatsten in een gecombineerde categorie. In twee poules deden 6 parturen mee. Dit was de categorie van de inhaalraces en de spannende partijen. Na een tijd spelen wisten een aantal pupillen steeds van grote achterstand terug te komen om vervolgens aan de haal te gaan met de overwinning. Zo ook in de finale, de uiteindelijke winnaars zagen kans om na een 5-2 achterstand toch de krans te pakken.
De winnaars:
3e prijs; Colin Baarda en Marc Huisman
2e prijs; Jurre van der Sluis en Nick Visser
1e prijs; Hilde Veninga en Doutsen Smit

In de schooljeugdcategorie gingen 5 parturen de strijd aan. De eerste prijs werd overtuigend gewonnen, dit partuur verloor geen enkele wedstrijd. De strijd om de tweede plaats was behoorlijk spannend. In de laatste partij moest nog duidelijk worden wie nog in de prijs zou vallen. Met een gelijk aantal eersten voor, was het aantal tegen eersten bepalend.
2e prijs; Grieta Veninga en Jorn Hofstra
1e prijs; Wendy Gaastra en Jari Visser

Alle vrijwilligers enorm bedankt! En natuurlijk bedanken we ook Aardappelhandel Tolsma en het Ulbe Hiemstra fonds voor het sponsoren van de kransen en de prijzen.

Foto’s van deze gezellige en leuke partij kun je op de foto en filmpjes pagina van deze website viden.

Terug naar het nieuwsoverzicht