Wallball 2019

Samen met enkele enthousiastelingen zijn we er in geslaagd om een Wallball muur in de gymzaal in Witmarsum te realiseren.

De realisatie is mede mogelijk gemaakt door giften van de gemeente Súdwest Fryslân, Sportdorp Witmarsum, Stichting Witmarsum 2018, Stichting tot Nut, Stichting Haye Rijpmafonds, Rabobank en vele uren vrijwilligerswerk.

Wat is Wallball?

Wallball is op zijn simpelst gezegd squash op een baan met alleen een frontmuur, waarbij de bal in plaats van met een racket met de hand of de vuist wordt geslagen. Het kan één-tegen-één of twee-tegen-twee worden gespeeld. 

Kennismaken met Wallball

Afgelopen maanden hebben vele belangstellende Witmarsumers de kans gepakt om kennis te maken met Wallball, dit door de clinics die vrijblijvend werden aangeboden. Iedereen kon op een leuke manier kennis maken met Wallball met de volgende onderdelen: basistechnieken, (internationale)spelregels en afsluitend een partij.

Vervolg op de clinics

Als vervolg op de clinics starten we per 1 februari voor senioren, dames en heren met wekelijks in competitie verband spelen van Wallball. De opzet van Wallball (qua training) voor jeugd blijft onveranderd. 

Wanneer?

De senioren kunnen op maandagavond en vrijdagavond van 20.30 tot 21.30 uur spelen.

De trainingen voor jeugd zijn in eerste instantie donderdag van 17:00 uur tot 18:00 uur. Mocht er voldoende belangstelling zijn van de jeugd (minimaal 6-8 kinderen) om op vrijdagmiddag te trainen, dan trainen we ook op vrijdagmiddag. Jeugd vanaf 10 jaar is van harte welkom om deel te nemen.

Mogelijk dat er op basis van animo van de deelnemers en beschikbaarheid van de gymzaal hier nog andere dagen en tijdstippen bij komen.

Voor wie?

Iedereen die in of rondom het dorp woont en belangstelling heeft kan zich aanmelden per mail via wallballwitmarsum@gmail.com.

In verband met de beperkte zaalgrootte kunnen er maximaal 10 personen meedoen.

Je hoeft niet per sé lid te zijn van de kaatsvereniging Pim Mulier.

Iedereen is van harte welkom om deel te nemen! Mocht jouw vader| moeder | broer | zus | buurman/-vrouw | vriend of vriendin belangstelling hebben, dan is hij/zij van harte welkom. Het enige wat je moet doen is aanmelden via de wallballwitmarsum@gmail.com.

Kosten

Senioren betalen vanaf 1 februari 2019 € 20,- voor 10 x wekelijks spelen op maandag of vrijdag. 

De Jeugd betalen vanaf 1 februari 2019 € 20,- voor 10 trainingen van een gediplomeerd trainer. 

Eigen Risico

Meedoen met Wallball is op eigen risico!

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je contact opnemen met een van de bestuursleden.

 

Op de website van de KNKB of Onewallball vind je meer informatie (en bewegende beelden) over Wallball

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht